Slapen, lig er niet wakker van Mieke

Broeden


Van de week heb ik veel vogeltjes bezig gezien om een nestje te maken. Tot zelfs in de vaas die ik buiten op een tafel heb staan. Het broedseizoen is begonnen!

En zoals die vogeltjes broeden, zo broeden we allemaal wel eens. Niet op eitjes, maar op plannen die we maken. Veel plannen die we tot nu toe maakten, moeten worden bijgesteld. Grote evenementen worden uitgesteld. Verjaardagen worden klein of niet gevierd of op een andere manier. Mensen broeden op nieuwe ideeën om nieuwe wegen te vinden.

Ik heb ook moeten broeden op nieuwe plannen. Hoewel ik een-op-een werk en meer dan voldoende ruimte heb om met mensen aan beter slapen te werken, is het rustig. Bij navraag blijkt dat veel mensen of niet durven komen omdat ze niet weten of het kan, of wachten tot het weer normaal is. De vraag is alleen wanneer dat weer is en of het ooit weer wordt zoals voorheen. En hoe vervelend ook, je hebt er geen controle op. Net als op slaap. Ook die kun je niet afdwingen. Dus broed ik op plannen hoe ik die mensen nu toch kan helpen.

Het liefste help ik de mensen gewoon bij mij aan tafel. En dat kan dus ook gewoon. Daarnaast heb ik nu ook de mogelijkheid om op afstand te helpen. Met een app op de telefoon, mail en beeldbellen. Mensen die niet durven komen of die wachten tot alles voorbij is, kan ik dus ook helpen om beter te slapen. Ik vind slapen té belangrijk. Als je niet slaapt dan moet je niet wachten tot de crisis voorbij is. Juist nu is het zo belangrijk dat je goed slaapt.

De crisis die kun je niet controleren. Dus is het zoeken naar nieuwe wegen. Doen wat we altijd al deden, dat kan nu niet.

Slaap kun je ook niet op commando afdwingen. Slaapproblemen oplossen op de manier waarop je het altijd al deed, werkt blijkbaar ook niet. Dus ook daar is het zaak om een nieuwe weg te kiezen. De mensen die hier geweest zijn, zijn blij. Ze vonden het fijn hier en nog belangrijker; de slaap is veel beter geworden. En die blije mensen, die maken mij weer blij. Dus wacht vooral niet, slapen is te belangrijk en ik wil je echt heel graag helpen. Hier bij mij of als je dat liever wil; op afstand.

Blijf gezond!

blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.