Slapen, lig er niet wakker van Mieke

De slaapkapper


De slaapkapper

De kappers mogen weer open. Hoera, kunnen we eindelijk weer onze haren laten knippen en verven. We kunnen niet wachten om een afspraak te maken, de telefoon staat er roodgloeiend. Mijn haar is ook langer dan normaal, maar eigenlijk vind ik het nog wel kunnen, dus ik wacht nog wel even. En omdat mijn haar krult, kan ik een enkel lokje wat in de weg hangt, zelf wel even afknippen.

Hoe komt het toch dat we het zo belangrijk vinden dat die kapper weer opengaat? Dat is niet alleen omdat we het de kappers en kapsters zo gunnen dat ze hun bedrijf weer kunnen laten draaien. Dat zij weer wat verdienen is natuurlijk heel fijn. Maar dat is niet de enige reden waarom we blij zijn. Waarom willen wij er met spoed heen?

Daar kan ik wel een aantal redenen voor bedenken. Ten eerste willen we er graag verzorgd uitzien. En een goed kapsel helpt daarbij. We kennen allemaal de uitspraak ‘als je haar maar goed zit’. Die geeft al aan dat het voor ons blijkbaar belangrijk is dat ons haar goed zit. Het geeft ons een goed gevoel als we er verzorgd uitzien. Het maakt ons meer zelfverzekerd. Want eerlijk is eerlijk, als ik erbij loop als een verzopen katje, dan laat ik me liever niet zien op een feestje.

Met je kapsel geef je ook aan wie je bent. Heel netjes en precies, of wat losser, of misschien zelf heel eigenzinnig. Daarnaast is het ook nog eens fijn als er iemand lekker je haar in orde maakt en voor je zorgt.

Maar wat heeft dit hele verhaal nu met slapen te maken hoor ik je denken. Nou, misschien wel meer dan je denkt.De kapper zorgt voor je, geeft je aandacht en maakt dat je je als je buiten staat weer mooi en goed voelt. Die zorg voor jezelf, die aandacht, die heb je nodig. Je kunt natuurlijk goed voor jezelf zorgen maar soms heb je daar iemand bij nodig. Dat kan de kapper zijn, de buurvrouw, je dochter, een vriendin. Die extra zorg daar is niks mis mee, die heb je soms gewoon nodig. En een andere keer is het andersom, dan heeft de ander misschien zorg van jou nodig.

Als je slecht slaapt, dan is dat zeker ook reden om goed voor jezelf te zorgen. Want als je regelmatig slecht slaapt, dan voel je je belabberd, verre van goed. Net zoals met dat foute kapsel, of die uitgroei. Bij slecht slapen kun je zelf al wat doen, net zoals ik mijn haar zelf geverfd heb en een enkel lokje afgeknipt. Maar als het te lang duurt, is het fijn dat je ook zorg kunt krijgen van een ander die ervoor geleerd heeft, zoals ik, om slaapproblemen op te lossen. Net zoals je uiteindelijk toch het liefst de kapper je haar laat knippen in plaats van het zelf te doen.

Blijf niet te lang lopen met je slaapprobleem. Gun jezelf de zorg en de aandacht om het op te lossen. En twijfel je of slaaptherapie wel wat voor je is, dan kom je gewoon een keer vrijblijvend bij mij informeren. Bij de kapper kun je niet gratis alvast een beetje laten knippen, maar bij mij krijg je sowieso alvast waardevolle tips mee.

blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.