Make not your thoughts your prisons William Shakespeare

Ik slaap slecht door vervelende herinneringen

Nare ervaringen of opmerkingen uit het verleden kunnen heel vervelende gevolgen hebben zoals een negatief zelfbeeld, fysieke klachten, angsten, herbeleving, verhoogde alertheid en slecht slapen. Het kan zijn dat je je zo’n nare ervaring herinnert. Maar het komt ook vaak voor dat het onverklaarbaar is waarom je angstig bent of een negatief zelfbeeld hebt.

Als jij zo iemand bent die last heeft van al dan niet verklaarbare angsten of een ongewenste overtuiging over jezelf, dan EMDR een uitkomst zijn. EMDR is een techniek waarbij je oude gevoelens loshaakt en er andere gevoelens voor terug zet. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet.

Wat we doen, is onder mijn leiding herinneringen ophalen aan momenten die jij als angstig of vervelend heb ervaren. Terwijl je daaraan denkt, stel ik je vragen en raak ik je handen om beurten links en rechts aan. Meer gebeurt er niet. En, we gaan nooit verder dan wat jij wil of aankunt. Soms kan het vervelende gevoel al in één sessie weg gaan, soms zijn er meer sessies nodig. Dat bepalen we altijd samen. Een sessie duurt ongeveer een uur en kost € 75,-

Het is wonderlijk te zien wat er gebeurt. De mensen die ik heb geholpen zijn verbaasd over het resultaat en over het gegeven dat je in zo’n korte tijd zoveel kan bereiken.

De herinnering gaat niet weg, maar het vervelende gevoel wel. Dat is heel bijzonder om mee te maken.