Slapen, lig er niet wakker van Mieke

Fijn inslapen


Hoe heerlijk is het als je gewoon lekker kunt inslapen. Als jij daar moeite mee hebt, lees dan onderstaande tekst eens.

Veel mensen bedenken op 1 januari goede voornemens. Na een week of twee zijn ze vaak alweer vergeten. Dus de vraag is hoe zinvol dat is.

We hebben met z’n allen afgesproken dat 1 januari het nieuwe jaar begint, maar we hadden ook een andere dag kunnen afspreken. Dus je voornemen om het anders te gaan doen kan elke dag van het jaar. Ik ga dus ook niet je nieuwe voornemens vragen.

Wat ook veel gebeurt, is terugkijken op het voorbije jaar. Op TV en radio komen allerlei beelden van het afgelopen jaar voorbij. Vroeger had ik ook de gewoonte foto’s van het afgelopen jaar in te plakken. Leuk om alles nog eens terug te zien en even na te genieten. Foto’s zijn namelijk meestal van leuke momenten. En dan ervaren we vaak ook allemaal, dat zo’n jaar voorbij is gevlogen.

Als je terug gaat kijken, kun je ook eens focussen op wat goed is gegaan in dit afgelopen jaar. Wat wil je meenemen in de toekomst omdat het zo leuk was. Of waar ben je dankbaar voor. Wat heeft je geïnspireerd? Wie ben je dankbaar? Wat heb je voor jezelf gedaan? Welke mensen hebben veel voor je betekend? Wat heb je geleerd? Waar ben je blij mee? Wat gaf jou een goed gevoel?

Ik doe dat niet alleen aan het begin van het jaar, maar zelfs elke dag. Elke avond bedenk ik wat er die dag leuk was. Een ontmoeting, een activiteit, iets moois wat ik lees, iets wat me een fijn gevoel gaf. Het laatste wat ik dus elke dag doe, is aan iets moois denken. En daarmee val ik in slaap, met fijne gedachten en gevoelens.

Bedenk voor jezelf eens; wat is het mooiste wat mij is overkomen in het afgelopen jaar? 

blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.