Slapen, lig er niet wakker van Mieke

Kringen en wallen


Na een paar slechte nachten, zie je er niet op je best uit. Dat hoef ik je niet te vertellen. Je kijkt niet meer zo sprankelend. Je haar zit voor geen meter. En met een beetje pech beginnen er ook nog kringen of wallen onder je ogen te komen. Niet echt hoe je je wil presenteren. Liefst sluit je je op in huis, kruip je tegen de verwarming en ga je andere mensen uit de weg.

Die kringen kun je camoufleren met van die sticks. En wat make-up doet soms ook wonderen. Maar de sprankeling in de ogen krijg je er niet mee terug.

En dan zitten we nu ook nog vlak voor de feestdagen. De dagen waarop we blijkbaar geacht worden er tiptop uit te zien. Liefst met nieuwe kleren en vooral stralend. Tenminste als ik de reclamefilmpjes moet geloven. En de foto’s in alle reclamefolders.

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar hier rolt de ene na de andere aanbieding binnen van huidverzorging, parfums en andere luxe artikelen. Blijkbaar heb ik die nodig. Althans dat suggereren ze. Ze vertellen er zelfs bij ‘dat ik het waard ben’.  Nou dat is dan een geruststelling, dat ze het in ieder geval nog de moeite waard vinden dat ik er aan begin.

Al die dure luxe producten, zijn zeker heerlijk. En jezelf verwennen, daar is niets mis mee, integendeel. Zeker doen zou ik zeggen. Maar als je er écht goed uit wil zien, dan is er maar een gratis wondermiddel wat echt fantastisch werkt; slapen. Na een paar goede nachten zie je er al veel beter uit. Daar kan geen dure creme tegenop.

De laatste paar jaren krijg ik met regelmaat te horen dat ik er weer goed uitzie. Dat heeft niets te maken met mijn uiterlijk, maar alles met hoe mijn ogen weer sprankelen. Want dat is wat de mensen zien. Ik leef weer. Dankzij het feit dat ik weer slaap.

Dus gun jezelf slaap.

Waarom?  Omdat je het waard bent.

blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.